ΥΛΙΚΑ VACUUM - INFUSION

ΥΛΙΚΑ VACUUM - INFUSION
Πολλές πολυεστερικές κατασκευές πλέον είναι απαραίτητο να γίνονται με τη μέθοδο VACUUM INFUSION. Είτε διότι είναι πιο γρήγορες και πιο οικονομικές, είτε διότι απαιτούνται οι απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές τις οποίες μόνο με αυτή τη μέθοδο μπορούμε να επιτύχουμε.
Η μέθοδος VACUUM είναι το αποτέλεσμα της ατμοσφαιρικής πιέσεως που δέχεται το υλικό της κατασκευής μας μετά την αφαίρεση του ατμοσφαιρικού αέρα έτσι ώστε να υφίσταται μια μεγάλη και ομοιόμορφη πίεση η κατασκευή μας, με αποτέλεσμα το υγρό διαποτίσεως (ρητίνη) του Fiber Glass να το διαβρέχει γρήγορα, ομοιόμορφα χωρίς φυσαλίδες κα περισσεύματα.
Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνουμε κατασκευές με χαμηλό βάρος, μικρότερο πάχος και υψηλότερες μηχανικές αντοχές απ` ότι εάν κατασκευαζόντουσαν με την κλασσική χειροποίητη μέθοδο π.χ. ανεμογεννήτριες, μέρη βαγονιών, τρένων, αξεσουάρ αυτοκινήτων, ιστιοσανίδες, hull, και deck σκαφών κ.τ.λ.
Συγχρόνως έχουμε ένα πιο υγιεινό χώρο εργασίας, φιλικό προς το χρήστη και το περιβάλλον.
Η μέθοδος VACUUM εξελίσσεται ραγδαίως ως προς την τεχνική και τα υλικά που χρησιμοποιούμε.
Η γενικευμένη ορολογία VACUUM INFUSION ουσιαστικά χωρίζεται σε 2 μεθόδους.

ΜΕΘΟΔΟΣ VACUUM

Εδώ αφού εμποτίσουμε ένα-ένα τα υφάσματα μας με ρητίνη και με το γνωστό τρόπο με το χέρι εντός του καλουπιού, και ολοκληρώσουμε τη διαδικασία hand lay up, αμέσως μετά προσαρμόζουμε απευθείας επάνω στην τελευταία εξωτερική στρώση τα παρελκόμενα υλικά του VACUUM με την σειρά που απεικονίζονται στην παρακάτω εικόνα και με αντλία υποπίεσης αναρουφάμε τον αέρα συμπιέζοντας τα έτσι πάνω στην επιφάνεια του καλουπιού.
Περιμένουμε εν συνεχεία να πολυμεριστεί η ρητίνη και μετά ξεκολλάμε όλα τα αναλώσιμα υλικά (VACUUM bag, peel ply κ.α.) από την επιφάνεια του προϊόντος, τραβώντας τα με τα χέρια. Το προϊόν είναι έτοιμο για ξεκαλούπωμα.

ΜΕΘΟΔΟΣ VACUUM INFUSION

Τοποθετούμε όλα τα απαιτούμενα υφάσματα (οπλισμός) την κατασκευή εντός του καλουπιού στηρίζοντας τα με το ειδικό σπρέυ συγκόλλησης χωρίς να τα εμποτίσουμε με τη ρητίνη.
Εν συνεχεία καθώς όλος ο οπλισμός είναι σωστά τοποθετημένος και απολύτως ανεμπότιστος τοποθετούμε απευθείας επάνω στην τελευταία στρώση εφαρμογής τα παρακάτω υλικά όπως βλέπετε στην παρακάτω εικόνα ώστε να ξεκινήσουμε εν συνεχεία τη μέθοδο infusion.
Με μια μεγάλη αντλία υποπίεσης ή και κομπρεσέρ αέρος (σε συνδυασμό πάντα με το ειδικό αξεσουάρ αντιστροφής της πίεσης Venturi VP 26) ξεκινάμε τη διαδικασία αναρρόφησης του αέρα.
Χωρίς να διοχετευτεί ακόμη η ρητίνη περιμένουμε εωσότου όλα τα υφάσματα να συμπιεστούν απόλυτα και να αφαιρεθεί όλος ο αέρας από μέσα τους.
Κατόπιν και αφού κάνουμε έναν έλεγχο για ανεπιθύμητες διαρροές απελευθερώνουμε τη ρητίνη να εισρεύσει από τον σωλήνα της εισόδου εντός του καλουπιού διαποτίζοντας σιγά-σιγά τα υφάσματα εωσότου η ρητίνη επεκταθεί σε όλη την επιφάνεια του καλουπιού.
Η διαδικασία ολοκληρώνεται όταν όλη η επιφάνεια του καλουπιού δείχνει εμφανώς εμποτισμένη.
Κατόπιν περιμένουμε να γίνει ο πολυμερισμός της ρητίνης.
Ξεκολλάμε τέλος όλα τα παρελκόμενα αναλώσιμα υλικά τραβώντας τα με το χέρι και το προϊόν είναι έτοιμο.
Εμφάνιση:
Ταξινόμηση:

VACUUM BAG BBL

Ελαστική λεπτή μεμβράνη (nylon) σφράγισης του προς κατασκευή αντικειμένου. Είναι το υλικό που μπαίνει τελευταίο πάνω από όλα τα υπόλοιπα υλικά του Vacuum Infusion. Κολλιέται περιμετρικά στην άκρη του καλουπιού με τη σφραγιστική ταινία (τσίχ..

0,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€

VACUUM BAG SBF 80 B

Πολύ ελαστική Nylon μεμβράνη. Τοποθετείται τελευταία πάνω από όλα τα υπόλοιπα υλικά (peel ply, resin flow κ.α.) και σφραγίζεται περιμετρικά με την Sealant tape. Φορμάρεται εύκολα. Ιδανική για τα πιο περίπλοκα καλούπια και επιφάνειες. Προτιμά..

0,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€

VACUUM BAG SBF 130 B

Υπερελαστική μεμβράνη θερμοπλαστικού, ελαστομερές. Τοποθετείται τελευταία μετά από όλα τα υπόλοιπα υλικά και συγκολλάται περιμετρικά του καλουπιού με τη Sealant Tape. Αντιστοίχων εφαρμογών με τη BBL. Xαρακτηριστικά Εξαιρετικά ελαστική. Κατάλ..

0,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€

VACUUM BAG BF 4

Υπερεραστική μεμβράνη σε μορφή σωλήνα. Είναι σφραγισμένη από τις δύο πλευρές και έχει μορφή κάλτσας. Έτσι μπορεί να τοποθετηθεί στο εσωτερικό της το καλούπι στο οποίο θέλουμε να κάνουμε vacuum και να σφραγιστούν πολύ γρήγορα και εύκολα οι δύο ..

0,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€

SEALANT TAPE LTT 90 B

Ελαστική κολλητική ταινία (σαν τσίχλα) για το κόλλημα και τη σφράγιση του Vacuum Bag περιμετρικά στο καλούπι. Χαρακτηριστικά Για όλες τις χρήσεις. Oικονομική. Άριστη συγκόλληση σε όλα σχεδόν τα Vacuum Bag καθώς και επιφάνειες καλουπιών. ..

0,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€

SEALANT TAPE TV 150E

Ελαστική κολλητική ταινία (σαν τσίχλα) για τη μόνωση και το κόλλημα του Vacuum Bag περιμετρικά στο καλούπι. Χαρακτηριστικά Κατάλληλη για όλες τις χρήσεις. Μεγάλη αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες. Ταχύτατο κόλλημα / κράτημα. Άριστη συγκόλληση ..

0,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€

SEALANT TAPE TV 200Y

Κολλητική/σφραγιστική ταινία (τσίχλα) για το κόλλημα και τη σφράγιση του Vacuum Bag περιμετρικά στο καλούπι. Χαρακτηριστικά Πολύ ισχυρή συγκόλληση (και σε μεταλλικά καλούπια). Εύκολη αποκόλληση κατά την αφαίρεση. Αντοχή σε πολύ υψηλές θερμοκρ..

0,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€

BREATHER BLEEDER ECONOWEAVE 1010W

Αφρώδες υλικό με μορφή τσόχας. Χρησιμοποιείται μόνο σε εφαρμογές Vacuum για απορρόφηση της πλεονάζουσας ρητίνης από το προϊόν. Τοποθετείτε μεταξύ του Peel Ply και του Vacuum Bag. Χαρακτηριστικά Αρκετά χοντρός και βαρύς τύπος Breather. Τεχνι..

0,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€

BREATHER BLEEDER ECONOWEAVE 44

Αφρώδες υλικό με μορφή τσόχας. Τοποθετείται μεταξύ του Peel Ply και του Vacuum Bag για την απορρόφηση της περιττής ποσότητας ρητίνης (καθώς και πιθανών φυσαλίδων αέρα) από το προϊόν κατά την υποπίεση και τη δημιουργία κενού. Χαρακτηριστικά Για χρ..

0,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€

RELEASE FILM RB 125

Διάτρητο πάρα πολύ λεπτό φιλμ. Τοποθετείται μεταξύ του Breather και του Peel Ply. Εξυπηρετεί στην ομοιόμορφη συμπίεση και κατανομή της ρητίνης προς το Breather και στην ακόμη πιο εύκολη αποκόλληση όλων των παρελκομένων από το τελικό προϊόν. Χρησι..

0,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€

RELEASE FILM WL 3900 R

Διάτρητο πάρα πολύ λεπτό φιλμ. Τοποθετείται μεταξύ του Breather και του Peel Ply. Εξυπηρετεί στην ομοιόμορφη συμπίεση και κατανομή της ρητίνης προς το Breather και στην ακόμη πιο εύκολη αποκόλληση όλων των παρελκομένων από το τελικό προϊόν. Χρη..

0,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€

RESIN FLOW GREEN FLOW 75

Σκληρό διχτυωτό πλέγμα για τη γρήγορη και ομοιόμορφη κατανομή της ρητίνης σε όλη την επιφάνεια του καλουπιού. Τοποθετείται αμέσως μετά το Peel Ply και πριν το Vacuum Bag, δημιουργώντας το απαραίτητο διάκενο μεταξύ τους ώστε να διατρέχει ανεμπόδιστα η..

0,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€

RESIN FLOW KNIT FLOW

Αφρώδες δικτυωτό πλέγμα υπερελαστικό και εξαιρετικά εύκαμπτο αντιστοίχων χρήσεων με το Green Flow 125. Τοποθετείται μεταξύ του Peel Ply και του Vacuum Bag. Κατά την τοποθέτηση του εφάπτεται εύκολα στην επιφάνεια παίρνοντας τη φόρμα του αντικειμένο..

0,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€

PEEL PLY ECONOSTICH

Αποκολλητικό ύφασμα (nylon) με μορφή πολύ ψιλού υαλοϋφάσματος. Τοποθετείται πάντα πρώτο απευθείας επάνω στα υφάσματα της κατασκευής. Μετά τον πολυμερισμό όλων των υλικών αποκολλάται εύκολα επάνω από την πολυεστερική/εποξική επιφάνεια παρασύροντ..

0,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€

PEEL PLY 60B

Πάρα πολύ λεπτό αποκολλητικό ύφασμα με εξαιρετικά λεία υφή. Επικαλυμμένο με ειδικό αποκολλητικό υλικό ώστε να ξεκολλάει πάρα πολύ εύκολα μετά την πλήρη σκλήρυνση όλων των υλικών αφήνοντας μια πάρα πολύ λεία επιφάνεια στο αντικείμενο σε σύγκριση με..

0,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€

RESIN INFUSION CONNECTOR

Ειδικοί κωνικοί αντάπτορες από πολυαιθυλένιο. Προσαρμόζονται προαιρετικά επάνω στο σπιράλ αντί των πλαστικών «Τ» και πάνω τους συνδέονται οι σωλήνες παροχής ρητίνης ή αναρρόφησης του αέρα, εξυπηρετώντας έτσι στην πιο εύκολη λειτουργία του συστήματο..

0,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€

RESIN TRACK

Αφρώδης εύκαμπτη διχτυωτή ταινία για χρήση στην διαδικασία Infusion. Χρησιμεύει ως διανομέας καλύτερης ροής της ρητίνης στην επιφάνεια του αντικειμένου. Δεν αφήνει σημάδια στην επιφάνεια του τελικού προϊόντος. Τεχνικά Στοιχεία Χαρακτη..

0,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€

VAC TRACK

Εύκαμπτη αφρώδης πολυεστερική ταινία (αυτοκόλλητη από τη μια πλευρά). Εξυπηρετεί στην καλύτερη και γρηγορότερη επέκταση της ρητίνης στην επιφάνεια του καλουπιού προς όλες τις κατευθύνσεις. Συνδυαζόμενο με το πλέγμα Green Flow έχουμε την τέλε..

0,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€

OMEGA FLOW OF 625 V

Εύκαμπτος σιλικονούχος ελαστικός σωλήνας με χαρακτηριστικό προφίλ μορφής «Ω». Τοποθετείται μετά το Peel Ply και το πλέγμα Green Flow και πριν το Vacuum Bag. Εξυπηρετεί στην άμεση διοχέτευση της ρητίνης προς το κέντρο της κατασκευής και από εκεί κα..

0,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€

OMEGA FLOW OF 750 V

Εύκαμπτος σιλικονούχος ελαστικός σωλήνας με χαρακτηριστικό προφίλ μορφής «Ω». Τοποθετείται μετά το Peel Ply και το πλέγμα Green Flow και πριν το Vacuum Bag. Εξυπηρετεί στην άμεση διοχέτευση της ρητίνης προς το κέντρο της κατασκευής και από εκεί κα..

0,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€

VACUUM PLUG & SOCKET

Ειδικό μεταλλικό βύσμα με αντάπτορα για τη σύνδεση της μεταλλικής βαλβίδας αναρρόφησης με τον εκάστοτε σωλήνα αναρρόφησης του αέρα. Χαρακτηριστικά: Αυτόματη σύνδεση και αποσύνδεση με μια κίνηση. Τέλεια εφαρμογή. Κατάλληλο και για διάφορες ά..

0,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€

CONNECTOR 440

Μεταλλική βαλβίδα για την αναρρόφηση του αέρα. Τοποθετείται τελευταία, απευθείας επάνω στο Breather και πριν το Vacuum Bag. Κάνοντας μια τρύπα στο Vacuum Bag περνάμε την άκρη της βαλβίδας και εν συνεχεία το Vacuum Bag συσφίγγεται μεταξύ της σιλικον..

0,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€

ΣΩΛΗΝΑΣ SPIRAL

Σωλήνας σπιράλ από ειδικού τύπου πολυεθυλένιο. Τοποθετείται περιμετρικά του καλουπιού χρησιμεύοντας ως «κανάλι» για την αναρρόφηση του αέρα και τη διευκόλυνση της διόδου της ρητίνης κατά τη διαδικασία Vacuum Infusion. Διατίθεται με το : τρ.μ. ..

0,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€

VACUUM BAGGING TUBE

Ειδικού τύπου σκληρός σωλήνας, ελαφρώς εύκαμπτος για την αναρρόφηση του αέρα και τη διοχέτευση της ρητίνης στο καλούπι μέσω της διαδικασίας Vacuum Infusion. Δε συμπιέζεται, δεν τσαλακώνει από τη μεγάλη πίεση-υποπίεση, αφήνοντας τη ρητίνη ή τον αέρα ..

0,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€

ECONOTAC 2 SPRAY 691ML

Ειδικό σπρέυ προσωρινής/πρόχειρης συγκόλλησης και στήριξης των ενισχυτικών υφασμάτων (carbon, glass κ.α.) μεταξύ τους και επάνω στο καλούπι. Τρόπος Χρήσης : Ψεκάστε ομοιόμορφα στην επιφάνεια και εν συνεχεία εφάψτε επάνω της το ύφασμα. Επαναλάβε..

0,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€

VENTURI VP 26

Μετατροπέας της πίεσης σε υποπίεση. Με τη σύνδεση του εξαρτήματος αυτού με τον σωλήνα πίεσης αέρα ενός κοινού κομπρεσέρ αναστρέφεται η πίεση του αέρα σε φαινόμενο υποπίεσης και επακόλουθα αναρρόφησης. Έτσι με αυτό το αξεσουάρ δεν απαιτείται αντλί..

0,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€

VACPUMP 1000

Επαγγελματική αντλία αναρρόφησης του αέρα για τη δημιουργία κενού. Είναι το κύριο αξεσουάρ για κάθε εφαρμογή vacuum infusion ή vacuum. Τεχνικά Στοιχεία Χαρακτηριστικά Ισχύς 1/3 ίπποι Παροχή 115/220V 50Hz Ικανότητα άντλησης 1..

0,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€

VACPUMP TANK RB 91

Ειδικός επαγγελματικός κάδος υποπίεσης σε μικρό και εύχρηστο μέγεθος για κατακράτηση της πλεονάζουσας ρητίνης και δημιουργία σταθερής υποπίεσης. Έχει πολλαπλές παροχές σύνδεσης με την αντλία κενού καθώς και διάφορες εισόδους και εξόδους για την το..

0,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€

VACPUMP TANK RB 451

Ειδικός κάδος υποπίεσης και κατακράτησης συγχρόνως της πλεονάζουσας ρητίνης. Έχει πολλαπλές παροχές σύνδεσης με την αντλία κενών καθώς και διάφορες εισόδους και εξόδους για τοποθέτηση σωληνώσεων. Παρεμβάλλεται μεταξύ της αντλίας και του προς κατ..

0,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€

VACLEAK LEQ 70

Εύχρηστο σύστημα μετρητή και ακουστικών για την επιθεώρηση και την ανεύρεση ανεπιθύμητων διαρροών από την επιφάνεια του Vacuum Bag και γενικά όλου του σφραγισμένου αντικειμένου, το οποίο έχει υποστεί την πλήρη αναρρόφηση και αναμένεται η έγχυση της ρ..

0,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€

RESIN LINE CLAMP

Επαγγελματικοί σφικτήρες ειδικά κατασκευασμένοι για τη σύσφιξη των ειδικών σωληνώσεων vacuum bagging tube και το σταμάτημα της ροής της ρητίνης προς το καλούπι όταν αυτή ολοκληρωθεί ή το αντίστροφο. Χαρακτηριστικά: Εργονομική σχεδίαση. Αντιολισθ..

0,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€

VACUUM CAUGE

Μανόμετρο ακριβείας από ειδικού τύπου υλικό κατασκευής, για εξαιρετική ακρίβεια μέτρησης και αντοχή στην σκληρή χρήση. Μέτρηση πίεσης : 0-1 bar Διατίθεται σε : Τεμ. ..

0,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€

VACUUM HOSE

Εύκαμπτος σωλήνας βαρέως τύπου με ενσωματωμένα μεταλλικά βύσματα και στις δυο άκρες για άμεση ένωση της αντλίας αναρρόφησης με τον ειδικό κάδο κατακράτησης ρητίνης ή απευθείας με την μεταλλική βαλβίδα η οποία χρησιμοποιείται στο Vacuum. Από ειδικά κ..

0,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€

VACUUM REGULATOR

Ρυθμιστής για το ρεγουλάρισμα / κοντρολάρισμα του επίπεδου υποπίεσης που ασκούμε σε μια κατασκευή κατά την διαδικασία Vacuum-Infusion. Ιδανικό εξάρτημα για κατασκευές με Honey Comp και άλλα υλικά σάντουιτς. Συνοδεύεται με το μανόμετρο γλυκερίνης. ..

0,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€

INFUSION COMPLETE STARTER KIT

Πακέτο με όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ και παρελκόμενα υλικά για την πλήρη εφαρμογή της διαδικασίας Vacuum Infusion. Περιλαμβάνει : 1 αντλία αναρρόφησης 1 κάδο κατακράτησης και υποπίεσης. 1 μανόμετρο. 15m σωλήνα σπιράλ. 15m σωλήνα bagging tube. 2,5m ..

0,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€