ΥΦΑΛΟΧΡΩΜΑΤΑ - ΜΟΥΡΑΒΙΕΣ NUBIAN

ΥΦΑΛΟΧΡΩΜΑΤΑ - ΜΟΥΡΑΒΙΕΣ NUBIAN
Το 1875 ένας έμπορος ονομαζόμενος Vittorio Grego από την Τεργέστη, ξεκίνησε την παραγωγή των πρώτων υφαλοχρωμάτων. Ήταν ένα από τα πρώτα βήματα παγκοσμίως στον τομέα αυτό. Το πρωτόγνωρο αυτό υλικό αποτελούνταν από πούδρα χαλκού το οποίο έδινε στο χρώμα μια χρυσαφίζουσα απόχρωση.
Για το λόγο αυτό ο Vittorio ονόμασε το προϊόν του αρχικά NUBIANA και στην συνέχεια NUBIA εμπνευσμένος από τον ομώνυμο αρχαίο πολιτισμό της Αιγύπτου απ’όπου προήρχετο το χρυσάφι των Φαραώ.
Στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα οι μοράβιες συνέχισαν να εξελίσσονται στην Τεργέστη και την Γένοβα.
Πρωταρχικός σκοπός τους ήταν να προστατεύσουν τα ξύλινα σκάφη από την στριδώνα την άλγη και γενικά την ανάπτυξη των μικροοργανισμών που βάραιναν και επιβράδυναν την πλεύση των πλοιαρίων.
Μέχρι τότε η κύρια μέθοδος προστασίας ήταν με φύλλα χαλκού, μια μέθοδος καθόλου πρακτική και εξαιρετικά χρονοβόρα.
Η εφεύρεση του Vittorio Grego με τα προϊόντα NUBIANA αμέσως αποδείχτηκε εξαίσια και άκρως αποτελεσματική κυριαρχόντας αμέσως στην αγορά της Μεσογείου.
Ακολούθησε αμέσως η εξάπλωσή τους στην Νότια Αμερική και στην Νότια Αφρική.
Η NUBIA ταχύτατα κατέστη ηγέτιδα στα αλιευτικά σκάφη και τα υπόλοιπα αντίστοιχα σκάφη αναψυχής της τότε εποχής καθώς εν συνεχεία οι νεοϊδρυθείσες ανταγωνίστριες εταιρείες ασχολήθηκαν με την παραγωγή και εξέλιξη υφαλοχρωμάτων κυρίως για τα εμπορικά και πολεμικά τότε πλοία.
Ακολούθησε η μετονομασία από NUBIA σε NUBIAN.
Από τότε έως και σήμερα η NUBIAN συνεχίζει την ανοδική και συνεχώς εξελισσόμενη πορεία της στον τομέα του yachting και των σκαφών αναψυχής με παρουσία σε ολόκληρο τον κόσμο επεκτείνοντας συνεχώς την γκάμα της με προηγμένα προϊόντα και λύσεις εξειδικευμένες στις ανάγκες της σύγχρονης ναυτιλίας με γνώμονα κυρίως τα μεσογειακά και εύκρατα κλίματα.
Στην κατηγορία αυτή θα βρείτε όλη την γκάμα των Ιταλικών υφαλοχρωμάτων NUBIAN.
Εμφάνιση:
Ταξινόμηση:

PERMANENT 50

Υφαλόχρωμα υψηλής ποιότητας και μεγάλης διάρκειας. Δεν περιέχει χαλκό. Για μηχανοκίνητα και ταχύπλοα πολύ υψηλών ταχυτήτων (έως 50 kts). Ιδανικό επίσης για σκάφη από αλουμίνιο αλλά και μεταλλικά μέρη σκαφών, λόγω του ότι δεν περιέχει χαλκό...

SPEED 51

Αυτοκαθαριζόμενο υφαλόχρωμα ταχυπλόων (έως 35 kts) εξαιρετικής ποιότητας. Με χαμηλό συντελεστή τριβής και ελεγχόμενο ρυθμό διάχυσης. Λόγω της ελεγχόμενης απελευθέρωσης των συστατικών του, κατά τη πλεύση του σκάφους, η γάστρα παραμένει πάντα κ..

CUP 52

Πολύ ισχυρό υφαλόχρωμα με βάση το τεφλόν, για ταχύπλοα μηχανοκίνητα και αγωνιστικά ιστιοφόρα σκάφη. Η ειδική του σύσταση από τεφλόν προσφέρει μια πολύ ολισθηρή επιφάνεια μειώνοντας τις τριβές και έτσι έχουμε εξοικονόμηση καυσίμου και μεγαλύτερη..

KEY WEST 54

Πολύ ισχυρό, οικονομικό υφαλόχρωμα μακράς διαρκείας με βάση το χαλκό. Για μηχανοκίνητα (έως 40kts) και ιστιοφόρα σκάφη.   Τεχνικά Χαρακτηριστικά Στοιχεία Καλυπτικότητα 8 m2/lt Εφαρμογή 2 χέρ..

COPPER PAINT 57

Παραδοσιακό υφαλόχρωμα, εξαιρετικά ισχυρό και πολύ οικονομικό. Έχει ως βάση το χαλκό. Κατάλληλο για Ιστιοφόρα, αλιευτικά και άλλα σκάφη χαμηλων και μεσσαίων ταχυτήτων (έως 25kts). Ιδανικό για ζεστά και πολύ βρώμικα νερά όπου αναπτύσσονται π..

NUBIFLEX 58

Διάφανη υπερελαστική μουράβια για τα βρεχάμενα μέρη του μπαλονιού των φουσκωτών. Κατάλληλη για Hypalon Neoprene ή Pvc υφάσμα. Εφαρμόζεται απευθείας στο ύφασμα αφού τριφτεί ελαφρά και πλυθεί καλά χωρίς να προηγηθεί αστάρι. Διαρκεί άριστα για..

BORA 59

Πολύ ισχυρό αυτοκαθαριζόμενο υφαλόχρωμα μεσαίων ταχυτήτων (έως 25kts). Λόγω της σχετικά μαλακής του σύνθεσης και της απελευθέρωσης των στοιχείων του ακόμα και σε χαμηλές ταχύτητες πλεύσης προτείνεται για σκάφη όπως ιστιοφόρα αλλά και μηχανοκίνη..

AF ELICHE 56

Υφαλόχρωμα για αξονικά και προπέλες. Η ισχυρή συγκολλητική του ικανότητα και η υψηλή σκληρότητά του το καθιστούν ιδανικό για αυτά τα μέρη του σκάφους.   Τεχνικά Χαρακτηριστικά Στοιχεία Καλυπτικότητα 8 m2/lt..

SVERNICARENE 71

Διαβρωτικό υφαλοχρώματος, σε μορφή τζελ. Πρασινωπού χρώματος για την αφαίρεση της παλαιάς μουράβιας. Η ειδική του σύνθεση δε βλάπτει το gel coat ενώ δε χρειάζεται τρίψιμο ή απόξεση με σπάτουλα κατά την αφαίρεσή του στο τέλος. Εφαρμόζεται απ..