Η ιστορία της FEIN

Η ιστορία της FEIN είναι η ιστορία των ηλεκτρικών εργαλείων.

Το 1867 ο Wilhelm Emil Fein ίδρυσε μια εταιρεία για κατασκευή φυσικών και ηλεκτρικών συσκευών και σχεδόν 30 χρόνια αργότερα, το 1895, ο γιος του, Emil Fein, εφηύρε το πρώτο ηλεκτρικό δράπανο χειρός.
Αυτή την εφεύρεση αποτέλεσε το θεμελιώδη λίθο για τη δημιουργία αξιόπιστων ηλεκτρικών εργαλείων, τα οποία η FEIN κατασκευάζει έως σήμερα στη Γερμανία και αποτελούν το λόγο για την υψηλή εκτίμηση που απολαμβάνει η γερμανική παραδοσιακή εταιρεία από τη βιομηχανία και τους επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο.
Για περισσότερα από 140 χρόνια, η FEIN ανήκει στους πρωτοπόρους κατασκευαστές ηλεκτρικών εργαλείων παγκοσμίως. Ένας από τους κυριότερους λόγους για αυτή την ηγετική θέση είναι τα υψηλά πρότυπα που θέτει η FEIN στην κατασκευή αποκλειστικά ακατάβλητων ηλεκτρικών εργαλείων, γεγονός που αποδεικνύεται με κάθε νέο καινοτομικό προϊόν της.

Η βασική αρχή. (1867)

Ο θεμελιώδης λίθος O Wilhelm Emil Fein ανοίγει ένα «Συνεργείο για την κατασκευή φυσικών και ηλεκτρικών συσκευών», το θεμέλιο λίθο της μετέπειτα εταιρείας C. & E. FEIN.

Το πρώτο φορητό τηλέφωνο. (1885)

Πολυάριθμες ανακαλύψεις και βελτιώσεις στον τομέα της τηλεφωνίας, του φωτισμού και του συστήματος ειδοποίησης πυρκαγιάς. Μεταξύ άλλων το πρώτο φορητό τηλέφωνο.

Το πρώτο ηλεκτρικό εργαλείο στον κόσμο. (1895)

Το πρώτο ηλεκτρικό εργαλείο στον κόσμο H C. & E. FEIN αναπτύσσει το ηλεκτρικό δράπανο χειρός.

Το πρώτο εξειδικευμένο εργοστάσιο ηλεκτρικών εργαλείων. (1908)

Η εξειδίκευση στην κατασκευή ηλεκτρικών εργαλείων προωθείται από τον Emil Fein.

Το σφυρί της FEIN. (1914)

Το πρώτο ηλεκτρικό δράπανο με ηλεκτρικό-πνευματικό μηχανισμό κρούσης (άδεια ευρεσιτεχνίας). Το ίδιο έτος και το πρώτο υψηλής απόδοσης δράπανο για εναλλασσόμενο και συνεχές ρεύμα.

Η πρώτη σέγα. (1927)

Απλοποιείται η κοπή και το πριόνισμα μετάλλου: η FEIN φέρνει στην αγορά την πρώτη σέγα (άδεια ευρεσιτεχνίας) και το πρώτο λαμαρινοψάλιδο.

Το πρώτο παλμικό ηλεκτρικό εργαλείο. (1967)

Το πριόνι γύψινων επιδέσμων (άδεια ευρεσιτεχνίας) και το πρώτο δράπανο χειρός με ηλεκτρονική ρύθμιση. Σήμερα εκτίθεται ως το πρώτο δράπανο χειρός στο Γερμανικό Μουσείο του Μονάχου.

Το πρώτο ειδικό κοπτικό της FEIN. (1984)

ο πρώτο παλμικό σύστημα αφαίρεσης τζαμιών για κολλημένα φύλλα τζαμιών αυτοκινήτου καθιστά δυνατή την αλλαγή τζαμιών στο αυτοκίνητο από ένα άτομο, χωρίς ζημιές και σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο πρώτος παλμικός τριγωνικός λειαντήρας της FEIN. (1986)

Ο προπάππους του σημερινού MULTIMASTER της FEIN και όλων των επόμενων τριγωνικών λειαντήρων. Ο παλμικός τρόπος λειτουργίας το καθιστά πολλαπλών χρήσεων (άδεια ευρεσιτεχνίας).

Ο πρώτος γωνιακός τροχός «ασφαλείας». (1987)

Η χρήση των γωνιακών τροχών γίνεται πιο ασφαλής και εύκολη. Η FEIN κατασκευάζει τον πρώτο γωνιακό τροχό «ασφαλείας» με σύστημα τοποθέτησης εργαλείων χωρίς χρήση τρίτων εργαλείων και φρένο (άδεια ευρεσιτεχνίας).

Επαναστατικό FEIN EVO. (2004)

Ο πρώτος γωνιακός τροχός ασφαλείας χωρίς διακόπτες. Άλλος ένας σημαντικός λίθος στην ιστορία των ηλεκτρικών εργαλείων.

FEIN MULTIMASTER 250 Q (2007)

Το γενικής χρήσης σύστημα για εσωτερικές κατασκευές και ανακαινίσεις προχωρεί στην επόμενη γενιά: Στο καινούριο FEIN MULTIMASTER έχει εφαρμοστεί η μοναδική εμπειρία της FEIN -40 χρόνια παλμικής τεχνολογίας.

Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτήν την κατηγορία.