Υγρασιόμετρο

Ειδικός ηλεκτρονικός μετρητής για τον έλεγχο της υγρασίας σε όλα τα σκάφη.
Κατάλληλος για την ακριβέστατη μέτρηση της επιφανειακής υγρασίας (Gel Coat, υφαλόχρωμα) ή της εις βάθος υγρασίας στα ενισχυτικά υφάσματα τα οποία βρίσκονται κάτω από το Gel Coat και αποτελούν το σώμα του σκάφους, με σκοπό την πρόληψη ή τη θεραπεία της όσμωσης.
Δεν είναι λίγες οι φορές όπου ιδιοκτήτες σκαφών αλλά και πεπειραμένοι επαγγελματίες καταφεύγουν σε λάθος συμπεράσματα για την ακριβή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Hull (γάστρα) κυρίως, ενός σκάφους.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα είτε την αμέλεια της απαιτούμενης συντήρησης και την κατάληξη σύντομα σε όσμωση είτε εκ διαμέτρου αντίθετα, την περιττή θεραπεία η οποία και μπορεί να μην είναι πάντα αναγκαία.
Για την αποφυγή όλων των παραπάνω περιπτώσεων συστήνεται η ηλεκτρονική μέτρηση της υγρασίας εύκολα, αξιόπιστα και με απόλυτη ακρίβεια με τον αυτόματο ηλεκτρονικό μετρητή υγρασίας Skipper Plus.
Παρέχει διαφορετικές επιλογές ρύθμισης για μέτρηση είτε επιφανειακή (μουράβια, Gel Coat) είτε εις βάθος στις στρώσεις των υφασμάτων.

Ο τρόπος χρήσης του μηχανήματος είναι ιδιαιτέρως απλός.
 • Επιλέγετε από τις προτεινόμενες επιλογές τον τύπο του υλικού που θέλετε να επιθεωρήσετε G.R.P., Surface moisture, ή Hardwood και αμέσως ξεκινάτε τη μέτρηση.
 • Εφάπτετε το μηχάνημα επάνω στην επιφάνεια και απευθείας εμφανίζεται στην οθόνη ο συγκεκριμένος βαθμός υγρασίας σε αριθμητική και χρωματική κλίμακα.
 • Συγχρόνως ηχεί αλάρμ κάθε φορά που η υγρασία ξεπερνά τα επιτρεπτά όρια (κόκκινο).
 • Συνεχίζετε εφάπτοντας τον μετρητή με τον ίδιο τρόπο ανά κοντινές αποστάσεις εωσότου καλύψετε όλη την επιφάνεια του σκάφους.
 • Διαθέτει και επιλογή hold. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να κάνουμε μετρήσεις σε δυσπρόσιτα σημεία εφάπτοντας τον μετρητή χωρίς να έχουμε οπτική επαφή. Ο δείκτης «παγώνει» στη συγκεκριμένη ένδειξη και κατόπιν καταγραφής ξαναμηδενίζουμε και συνεχίζουμε.
 • Ο μετρητής υγρασίας διακόπτει κάθε λειτουργία του αυτόματα εάν δε λαμβάνονται ενδείξεις για ένα διάστημα περίπου 2 λεπτών, προφυλάσσοντας έτσι τη μπαταρία.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
 • Τα σημεία όπου παρουσιάζεται συνήθως όσμωση είναι κυρίως τα βρεχάμενα μέρη του σκάφους (δηλαδή κάτω από την ίσαλο γραμμή) και σπανιότατο τα έξαλλα.
 • Γι’ αυτό και οι μετρήσεις θα πρέπει να γίνονται ιδιαιτέρως σχολαστικά στη γάστρα του σκάφους.
 • Η μέτρηση να γίνεται πάντα σε καλά πλυμμένο και τελείως στεγνό σκάφος, απαλλαγμένο από στριδόνα, φύκια, αλάτι κ.α.
 • Δεν πρέπει να λαμβάνετε ενδείξεις με υψηλή υγρασία ή θερμοκρασίες κάτω του μηδενός.
 • Βεβαιωθείτε ότι η σεντίνες εσωτερικά του Hull είναι απολύτως στεγνές πριν τη λήψη των ενδείξεων και δε βρίσκονται αποθηκευμένα υγρά στο εσωτερικό του σκάφους.
 • Επαναλαμβάνετε τη μέτρηση ανά μισό μέτρο περίπου κατά το διάμηκες του σκάφους, από τις δυο πλευρές και προς όλες τις κατευθύνσεις.
 • Σημαδέψτε τα σημεία πάνω στο σκάφος με τις υψηλές ενδείξεις υγρασίας και επαναλάβετε τη μέτρηση μετά από μερικές εβδομάδες για την οριστική επιβεβαίωση της διάγνωσης.
Εμφάνιση:
Ταξινόμηση:

ΥΓΡΑΣΙΟΜΕΤΡΟ SKIPPER PLUS

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Στοιχεία Διαστάσεις 15cm x 8cm x 3cm Βάρος 210 gr Αυτονομία μπαταρίας αναλόγως χρήσης Συνοδεύεται από το δερμάτινο βαλιτσάκι μεταφοράς του. Περιλαμβάνει τη μπαταρία. Συσκευασία : Τεμ. ..

594,80€ Χωρίς ΦΠΑ: 479,68€