Ελαστικό Βερνίκι Ξύλου COELAN

Το Coelan Boat Coating είναι ένα επαναστατικό ελαστικό βερνίκι γερμανικής προελεύσεως ενός συστατικού με βάση την πολυουρεθάνη.
Εξαιρετικό για τη μακροχρόνια προστασία του ξύλου. (Διάρκεια: τουλάχιστον 5 χρόνια σε εξωτερικούς χώρους).
Τα ιδανικά χαρακτηριστικά του και η ιδιαίτερη ελαστικότητα του το κατατάσσουν στην κορυφή της κατηγορίας του αποδεικνύοντας στην εφαρμογή την πραγματικά υψηλή του ποιότητα.Θεωρείται αναντικατάστατο για την προστασία του ξύλου στις πιο σκληρές και αντίξοες καιρικές συνθήκες στη θάλασσα.
Η επίστρωση του υλικού μπορεί να γίνει είτε με το διαφανές boat coating όπως είναι αρχικά το προϊόν, είτε χρωματίζοντας το με τις ειδικές πάστες Coelan.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 • Με συντελεστή ελαστικότητας 335% το Coelan μπορεί να τεντωθεί έως και 3,35 φορές του αρχικού του μήκους πριν σπάσει. Δε μπορεί λοιπόν να σκάσει ή να ξεφλουδίσει από τη συστολή/διαστολή του ξύλου.
 • Έχει εξαιρετική γυαλάδα.
 • Η διάρκεια του είναι τουλάχιστον 5 χρόνια, αλλά πρακτικά πολύ μεγαλύτερη και πάντα για εφαρμογές σε εξωτερικές επιφάνειες και υπό τις πιο ακραίες συνθήκες.
 • Έχει άριστη πρόσφυση σε ελαιώδη ξύλα όπως το teak και σε σφραγιστικά αρμών.
 • Λόγω της υπερελαστικότητας του και της συνοχής του μπορεί να εφαρμοστεί σε teak deck το οποίο έχει αρμούς με λάστιχο χωρίς κίνδυνο να σκάσει, παρέχοντας στο δάπεδο προστασία και μόνωση από την υγρασία.
 • Δεν εμποδίζει την αναπνοή του ξύλου εν αντιθέσει με όλα τα άλλα βερνίκια και γι` αυτό και δεν αποκολλάται στις μεγάλες θερμοκρασίες κατά την εκτόνωση του αέρα μέσα από το ξύλο.
 • Είναι αρκετά αντιολισθητικό (λόγω της ελαστικής του υφής).
 • Έχει επίσης πολύ καλή συγκόλληση σε παλιά βερνίκια, σε επιφάνειες από πολυεστέρα, εποξικό, μέταλλο, hypalon (μπαλόνια φουσκωτών), pvc κ.ά.
 • Είναι εύκολο στην εφαρμογή του. Αυτοεπιπεδούμενο.
 • Παράγεται σε γυαλιστερό ή mat.
 • Εκτός από διαφανές μπορεί να χρωματιστεί με τις ειδικές χρωστικές πάστες της Coelan σε αρκετούς χρωματισμούς.
Με το Primer (αστάρι) ξύλου της Coelan συνιστάται να περνάμε 1-2 χέρια το ξύλο πριν την εφαρμογή του Boat Coating (βερνίκι).
Είναι λεπτόρρευστο και εμποτίζει το ξύλο εις βάθος ζωντανεύοντας το χρώμα του, ενισχύοντας τις ίνες του και διευκολύνοντας την μετέπειτα εφαρμογή του βερνικιού. Επίσης προσφέρει έξτρα UV προστασία 99%.
Είναι το ιδανικό και μοναδικό βερνίκι για τη μακροχρόνια προστασία και συντήρηση των παραδοσιακών ξύλινων σκαφών (κατάρτια, κουπαστές, πόρτες, παράθυρα, πατώματα teak, σκάλες κ.λπ.) ή κάθε άλλης ξύλινης κυρίως επιφάνειας, πάνω από την ίσαλο γραμμή.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ COELAN

Αγριέψτε πολύ καλά την επιφάνεια του ξύλου την οποία και θα καλύψετε με το boat coating με 80άρι γυαλόχαρτο.
Κατόπιν απομακρύνετε τη σκόνη και τα κατάλοιπα με μια ηλεκτρική σκούπα αναρρόφησης και περάστε σαν πρώτο υλικό απευθείας πάνω στο ξύλο το ειδικό primer της Coelan (1-2 χέρια ανάλογα με την απορροφητικότητα του ξύλου).
Αφού το primer έχει στεγνώσει μετά από λίγες ώρες ή την επόμενη μέρα αποχαρτάρετε ελαφρώς την επιφάνεια (δεν είναι απαραίτητο) και εν συνεχεία εφαρμόζετε το Coelan boat coating (4-6 χέρια).
 • Απαιτούμενη κατανάλωση: 800-1000 gr/m2 για το ιδανικό πάχος του 1mm.
 • Χρόνος μεταξύ των χεριών: 2-6 ώρες με μέγιστο ως και 10 ημέρες χωρίς να απαιτείται ενδιάμεσο τρίψιμο.
Εάν επιθυμείτε σατινέ τελικό αποτέλεσμα τότε αφού έχετε ολοκληρώσει την πλήρη εφαρμογή του boat coating περάστε από πάνω μια λεπτή τελευταία επίστρωση με το silk finish της Coelan.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

 • Θερμοκρασία εφαρμογής 5οC-30οC υπό σκιά και όχι με πολύ μεγάλη υγρασία.
 • Αποθήκευση των υλικών σε δροσερό περιβάλλον υπό σκιά.
 • Η επιφάνεια του ξύλου θα πρέπει να είναι καθαρή και τελείως στεγνή πριν την εφαρμογή του boat coating. Πιθανή κατακράτηση υγρασίας μπορεί να προκαλέσει γαλακτώδη μορφή στο τελικό αποτέλεσμα.
 • Μη χρησιμοποιείτε διαλυτικά για τον καθαρισμό της επιφάνειας πριν την επικάλυψη με Boat Coating.
 • Αφού ανοιχτεί το Boat Coating θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα.
 • Ο διαδοχικός χρόνος μεταξύ των διαδοχικών στρώσεων του boat coating μπορεί να είναι: ελάχιστος 2 ώρες και μέγιστος 10 ημέρες χωρίς να απαιτείται τρίψιμο ενδιάμεσα.
 • Η διάλυση του υλικού μπορεί να είναι από 10% - 30% με το διαλυτικό και κυρίως όταν εφαρμόζεται σε κατακόρυφες επιφάνειες.
 • Η καλυπτικότητα του Boat Coating είναι 100-150ml/m2 περίπου/χέρι.
 • Απαραίτητη κατανάλωση ανά m2: 750ml και άνω.
 • Διάρκεια ζωής συσκευασίας και με κατάλληλες συνθήκες φύλαξης, 1 έτος.
Εμφάνιση:
Ταξινόμηση:

COELAN BOAT COATING TRANSPARENT

Διαφανές επικαλυπτικό βερνίκι 1 συστατικού υπερσυμπυκνωμένης πολυουρεθάνης. Ιδανικό για την άριστη και μακροχρόνια προστασία κάθε ξύλου το οποίο είναι μόνιμα εκτεθειμένο σε εξωτερικό περιβάλλον και υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες   ..

42,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 33,87€

COELAN SILK FINISH

Διαφανές λεπτόρρευστο βερνίκι σε Mat απόχρωση για τελική επίστρωση. Χρησιμοποιείται απευθείας μετά το βασικό υλικό Boat Coating Transparent. Χρησιμοποιείται μόνο για να προσδώσει στην τελική επιφάνεια του Boat Coating μια μεταξένια Mat όψη ότ..

40,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 32,26€

COELAN BOAT PRIMER

Ημιδιαφανές αστάρι ξύλου (εμποτιστικό) Εφαρμόζεται απευθείας σε «καθαρό» ξύλο πριν την επικάλυψη του με το Boat Coating Transparent. Κατάλληλο για όλα τα ξύλα.   Τεχνικά Χαρακτηριστικά Στοιχεία Καλυπτικότητα ..

18,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 14,52€

COELAN FLEXO PRIMER

Αστάρι λεπτόρρευστο για ελαστικές επιφάνειες. Χρησιμοποιείται πριν την εφαρμογή του Boat Coating σε επιφάνειες όπως μπαλόνια φουσκωτών, fenders κ.α. Πριν την εφαρμογή τρίψτε την επιφάνεια με 80άρι γυαλόχαρτο και καθαρίστε καλά.   ..

24,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 19,35€

COELAN COLOUR PASTE

Χρωστικές πάστες για ανάμειξη με το Boat Coating Transparent. Διατίθεται σε 12 αποχρώσεις Ral: 9010 (λευκό), 1013 (κρεμ), 7001 (γκρι), 1021 (κίτρινο), 2004 (πορτοκαλί), 3000 (κόκκινο), 5015 (μπλε), 5003 (μπλε σκούρο), 6011 (λαχανί), 6005 (πράσινο σκ..

11,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 8,87€

COELAN THINNER

Διαλυτικό για αραίωση του Boat Coating Transparent. Αναλογία αραίωσης: 10-40%. Ενδεικτικά: προτιμάτε μεγάλη αραίωση όταν χρησιμοποιείτε το Boat Coating σε κάθετες επιφάνειες ενώ αντιθέτως χρησιμοποιείτε μικρότερη αναλογία σε διαλυτικό όταν εφαρμόζε..

19,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 15,32€

COELAN ANTISLIP GLASS POWDER

Αντιολισθητικοί διαφανείς υαλόκκοκοι για δημιουργία αντιολισθητικών επιφανειών. Εφαρμόζονται σε πρόσμειξη ή «πασπάλισμα» απευθείας επάνω σε υγρό Boat Coating το οποίο μόλις έχει εφαρμοστεί. Συσκευασία: 300gr ..

12,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 9,68€

COELAN EPDM MICROGRANULES

Ελαστομερείς κόκκοι αντιολίσθησης για πρόσμειξη με το Boat Coating. Κατόπιν ανάμειξης το παχύρευστο μείγμα εφαρμόζεται με οδοντωτή σπάτουλα απευθείας στην επιφάνεια (gel coat, πολυεστέρας, ξύλο, μέταλλο κ.α.). Βασική απόχρωση: Γκρι Αναλογ..

7,50€ Χωρίς ΦΠΑ: 6,05€

COELAN ANTISLIP PUNCHED TAPE

Διάτρητη ειδικού τύπου χαρτοταινία με τρύπες διαμέτρου 25mm. Χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ομοιόμορφων αντιολισθητικών μικρών κυκλικών επιφανειών επάνω στο deck ή οπουδήποτε αλλού (π.χ. μπαλόνι φουσκωτού). Εφαρμογή: Κολλήστε την ταινία..

0,00€ Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€